Viesmīlības skolas

Pasniedzēji

 

Jean-Paul Herzog

Vairāk kā 40 gadu pieredze viesnīcu biznesā un menedžmentā, un 18 gadu pieredze  Hilton viesnīcu ķēdē Eiropā, Tuvajos Austrumos un Āfrikā. No 2000. līdz 2005. gadam viceprezidents, vēlāk prezidents un vadošais menedžeris Hilton International, savukārt no 2007. līdz 2011. gadam Hilton Worldwide prezidents. Viesnīcu nozares operāciju, stratēģiju, biznesa menedžmenta un uzņēmumu attīstības eksperts.

 

Jānis Jenzis

nu jau 21 gadu darbojas viesmīlības industrijā, praktiski strādājis Andreja Žagara restorānos karjeras sākumā, 9 gadus no vietas ir vadījis viesnīcas „Radi un draugi”, „Hotel de Rome”, „Europa Royale Riga”. Jānis Jenzis 4 gadus bijis Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents. izveidota restorānu impērija - demokrātisks restorāns „Ostas skati”, kam sekoja vīna bārs „Garage”, restorāns „Kitchen”, restorāns „Experience cafe”, „Biržas nama kafejnīca”, restorāns „Bourse” un restorāns itālijā „Kitchen Italy”

 

Randy Boden

Beļģu izcelsmes mixologist ar lieliskām prasmēm un zināšanām kokteiļu pasaulē. Kompānijas "On the Rocks" līdzdibinātājs un galvenais menedžeris Beļģijā, kas nodarbojas ar catering ēdināšanu, kokteiļu kursiem, kā arī restorānu un bāru konsultācijām. Piedalījies dažādos projektos, tai skaitā arī Latvijā jaunu kokteiļu konceptu radīšanā un attīstīšanā un dažādu workshop organizēšanā.

 

Agita Kausa

vadījusi viesnīcu un restorānu „Villa Joma”, aktīvi darbojusies Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas valdē, izstrādājusi un pasniegusi viesmīlības nozares darbinieku mācību programmu koledžā RRC,  izaudzinājusi vairākus spēcīgus Latvijas šefpavārus, aktīvi piedalījusies jauno nozares profesionāļu izglītošanā.

 

Asnāte Ziemele

Tūrisma un viesnīcu vadības speciāliste, 1993. gadā dibinājusi asociāciju "Lauku ceļotājs"  Latvijas lauku tūrisma attīstībai, izveidojusi kvalifikācijas un vērtēšanas sistēmu lauku tūrisma mītnēm Latvijā. Sastādījusi izglītības programmas un materiālus lauku tūrisma nozares apmācībām, kā arī bijusi autore dažādiem nacionāla mēroga lauku tūrisma attīstības projektiem.
Darbojusies arī kā eksperte ārzemēs un vadījusi dažādus Eiropas un citu ārvalstu projektus tūrisma sfērā.

 

Einārs Lazdiņš

Liela pieredze ēdienu un dzērienu menedžmentā un kontrolē. Darbojies Reval Hotel Latvija un Reval Hotel Rīdzene kā food & beverage control, vēlāk kā uzskaites vadītājs. Šobrīd darbojās SIA Dylan Distribution kā vīna zīmolu menedžeris. Sommelier kursus apguvis arī Bordo, slavenajā franču vīna reģionā.

 

Anete Dinne

Bakalaurs gastronomijas zinātnēs (UniSG), kur padziļināti apgūti priekšmeti kā enoloģija, ķīmija, garšas molekulārās zinātes, pārtikas tehnoloģija, estētika un citi. Sadarbojas ar Latvijas Kardioloģijas Biedrību jau vairāk nekā 4 gadus uztura un produktu ražošanas principu skaidrošanā saistībā ar veselību. Vairākkārt piedalījusies dažādos internacionālos Slow Food pasākumos kā Salone del Gusto, SlowWine, SlowFish un Cheese apmeklētāju izglītošanā.